Hoppa till sidans innehåll

Knattecross


Motocross är ett roligt sätt att skaffa sig en god fysik. För barnen handlar det om både balans, koordination, kondition, styrka, uthållighet och naturligtvis mycket kamratskap och glädje. Vi vill självklart att våran sport ska växa och få fler att se denna fantasktiska sport som ofta hamnar lite i skymundan.

 

Hur blir man crossförare?

  • Man behöver en motorcykel avsedd för motocross, hjälm, crossglasögon, ryggskydd, crosskläder samt stövlar. Utöver detta är det bra med t.ex armbågsskydd och knäskydd.
  • Man går med i en SVEMO-ansluten klubb
  • Börjar träna, träna och ha rolig!.

På Hedeäng har vi en fin knattebana som är perfekt att börja köra på! Jag som skriver detta började själv på den banan när jag var 8 år och jag har fortsatt med sporten i över 11 år, och har ingen plan på att sluta!

När kan mitt barn börja köra?

Tidigt, ganska precis när barnet kan hantera en cykel utan stödhjul kan man börja köra knattecross. Det går även att montera stödhjul på en cross i början.

SMK Trollhättan är en ideell förening och verksamheten blir vad vi själva gör den till. Alla är därför välkomna att hjälpa till med klubbarbetet och bestämma hur vi ska driva den här klubben!

Vi hoppas att du tittar ner till banan någon gång och träffar det härliga gäng som finns där, och du. Det är en riktigt härlig sport!

 

Har ni några frågor, tveka inte på att kontakta oss!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:30 Skribent: Simon Nilsson

 

SMK Trolllhättans Sponsorer

Gå vidare till våra sponsorer genom att klicka på respektives logga.

Free DHTML scripts provided by
Dynamic Drive

Postadress:
SMK Trollhättan
Hedekullevägen 100
46138 Trollhättan

Besöksadress:
Hedekullevägen 100
46138 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052013866
E-post: This is a mailto link

Se all info