Hoppa till sidans innehåll

Erik Jonsson

27 SEP 2011 10:25
Svensk Juniormästare i Racing!
  • Skapad: 27 SEP 2011 10:25

Först och främst vill SMK Trollhättan gratulera Erik till hans framgång och önska lycka till i jakten på fler framgångar. Nedan följer en racerapport från Team Jonsson.

 

Trollhättan 2011-09-26

 

ERIK JTCC MÄSTARE 2011 !

 

Det blev som väntat mycket dramatik under helgens finalrace på Mantorp Park.

 

  • Min Seat Leon kändes bra under test och kvalkörningen, jag står i 3:e rutan i första heatet och jag har Kim Andersson framför mig i 2:a rutan, nu gäller det, säger Erik.

 

Det blir som vanligt tätt in i dom första kurvorna och där Erik i fajt med Santosh kommer utanför banan och på väg in på banan är Erik bara passagerare i sin bil. Erik stöter till Kims bil som får kast men är kvar på banan. Både Erik och Kim tappar placeringar på händelsen.

Santosh Berggren tar ledningen och Erik är bra med där uppe men lyckas inte hålla Kim bakom sig på rakan där han trots mer vikt är klart snabbare. I mitten av racet kommer ett domslut mot Erik efter kontakten med Kim i starten. Erik får köra igenom straffrundan och tappar ner till 7:e plats. Santosh vinner före Kim .

 

  • När jag efter race 1 pratade med tävlingsledningen får jag svaret att incidenten inte var någons fel men det var jag som får straffet säger Erik.

 

Efter heat 1 lämnar Team Jonsson in 2 st protester mot att Kims bil inte följer det Tekniska reglementet. På grund av att arrangören lagt ett så snävt tidsschema så hinner inte teknikerna och domarna att behandla klart protesterna innan starten i heat 2 går.

 

Heat 2 Kim står i första rutan med Erik som 2:a . Johan Eriksson tar starten följd av Erik.

Santosh Bergren är bra med igen på en 3:e plats, Kim är 4:a. Resultaten håller sig hela vägen in i mål.

 

  • Jag hade inget mer att ge, så åt Johan var det inget att göra. Kim var inte lika snabb i race 2 som i race 1. Det känns okej att avsluta sista racet med en 2:a plats.

 

Domarjuryn är vid prisutdelningen inte klara med behandlingen av Jonssons protester.

Prisutdelning sker både för Heat 2, man kör även en prisutdelning för hela Jtcc serien trots att domslutet ej är klart vilket är mycket anmärkningsvärt.

 

Efter ca 3 timmar kommer domslutet och Jonssons protester godkänns. Teknikerna finner att Kims bil saknar gummilister i dörröppningarna samt saknar gasdämpare till bakluckan.

(vikt på detaljerna 6,7 kg)

Kim diskvalificeras från heat 1 och tappar därmed totalsegern i JTCC.

 

Jag anser att vi har vår fulla rätt att protestera när man upptäcker att någon inte följer det regelverk som finns.

 

Vi har haft en kanonsäsong med pallplatser i 9 av racen varav 4 segrar och vi har lärt oss otroligt mycket om hur det är att tävla inom motorsporten på hög nivå.

 

  • Jag vill tacka alla som stöttat mig under dessa 2 säsonger i JTCC. Nu går vi vidare in i nya utmaningar, som kommer att presenterade inom en snar framtid.

 

Stort Tack och vi hörs snart igen, Hälsningar Erik Jonsson Motorsport

Skribent: Andreas Karlsson

 

 

 
SMK Trollhättans Sponsorer

Gå vidare till våra sponsorer genom att klicka på respektives logga.

lungrens

LKV Bygg.jpg

logo-2x.jpg

prezero-logo.svg

Renta.JPG

Dalek.jpg

Free DHTML scripts provided by
Dynamic Drive

Postadress:
SMK Trollhättan
Hedekullevägen 100
46138 Trollhättan

Besöksadress:
Hedekullevägen 100
46138 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052013866
E-post: kansli@smktrollhatta...

Se all info