Hoppa till sidans innehåll

Erik öppnar storstilat

16 MAJ 2011 22:20
Fantastisk öppning på Jtcc säsongen av Erik Jonsson och hans Seat Leon.
På Ring Knutstorp var dagens stora namn Erik Jonsson /Ana Motorcentrum Racing Team.
  • Skapad: 16 MAJ 2011 22:20

Erik körde till sig en dubbelseger på ett helt fantastiskt sätt.

Teamet visade redan på fredagens test att dom skulle bli att räkna med där Erik var snabbast.

 

Även under kvalet var han snabbast ända fram till sista minuten då Kim Andersson / Danielsson Motorsport slog till med en tid som var 5 hundradelar bättre än Eriks.

 

Det var mycket trafik på banan då det var hela 28 startande. STCC hade till denna helg bjudit in Suzuki swift cup och Caran cup från Danmark, att köra ihop med JTCC dom har ganska likvärdiga bilar med skillnaden att dom kör på slicks. Men det var inga problem att få till några bra kvalvarv ändå .

 

Race 1 Erik står i 2.a start rutan med Kim Andersson i ruta ett och Andreas Wernersson / Kenneth Hansen Racing i ruta 3.

Rullande start där förarna håller sina positioner även om det är riktigt trångt in i första böjen.

Kim och Erik drar ifrån dom övriga och dom ligger tätt ihop hela racet, i mitten av loppet kommer det ut olje spill på banan .Erik får några ordentliga Rallyställ genom spillet men han klarar det hela med en hårsmån till en parkerad bil, Thomas Åberg Ana Motorcentrum såg händelsen, han säger att han hade ca 300 i puls. Safety Car i några varv / omstart.

Erik ligger tätt efter Kim och väntar på minsta misstag, sista varvet 3 kurvor från mål gör Kim ett litet misstag Erik sätter direkt in nosen och går förbi.

Första JTCC segern är ett faktum och jag lovar att det känns helt underbart , både för Erik och Teamet.

Att Erik efter allt slit fick visa alla som stöttar honom att dom satsade rätt och kunna visa att han kan leverera som han lovar .

Grattis Erik även från Teamet du hade verkligen press på dig när du satte dig i bilen på Lördag morgonen , men du visade vilken kyla du har när det gäller.

 

Race 2 Stående start, Erik gör en superstart från sin 2.a startruta och Wernersson är tät bakom, Kim missar i starten och är 3:a.

Kim går förbi Wernersson och närmar sig Erik, i slutet av racet är Kim väldigt nära men Erik säger efteråt att han hade full koll på läget och går i mål som segrare även i race 2.

Dubbelseger vilken helg, helt otroligt. Tack till alla samarbetspartners som gjorde detta möjligt.

 

Nu väntar genomgång av bilen, kopplingsbyte mm ( kopplingen brann i stort sett upp i start 2 men klarade racet). Nästa race Mantorp 20/5

På Lördag kommer Erik att medverka vid ANA Motorcentrum.s invigning på Överby, passa på att åka dit och kolla in alla Seat o Hyundai nyheter och samtidigt gratulera Erik till dubbelsegern .

 

Hälsningar Team Erik Jonsson Motorsport

Vid penna Erling Jonsson

Skribent: Andreas Karlsson

 

 

 
SMK Trollhättans Sponsorer

Gå vidare till våra sponsorer genom att klicka på respektives logga.

lungrens

LKV Bygg.jpg

logo-2x.jpg

prezero-logo.svg

Renta.JPG

Dalek.jpg

Free DHTML scripts provided by
Dynamic Drive

Postadress:
SMK Trollhättan
Hedekullevägen 100
46138 Trollhättan

Besöksadress:
Hedekullevägen 100
46138 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052013866
E-post: kansli@smktrollhatta...

Se all info